Klassieke Homeopathie Gezond in Balans!

Ieder mens is uniek!  

Homeopathie is een geneeswijze die zich richt op de totale mens. Dit houdt in dat de aandacht niet alleen uitgaat naar de ziekte, maar vooral naar de persoon en de manier waarop hij of zij zijn of haar ziekte ervaart. Iedereen ervaart zijn klachten immers op zijn eigen manier.

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. Het stimuleert het zelfgenezende vermogen van de mens.

Wat typisch is voor de homeopathie is de holistische benadering van de ziekte. Ziek zijn is een verstoring van de gehele mens, zowel psychisch, emotioneel als lichamelijk.

Homeopathie is gebaseerd op een aantal principes:

  • gelijksoortigheid; een stof die ziektesymptomen teweeg brengt bij een gezond persoon, geneest deze symptomen bij een ziek persoon
  • gebruik maken van gepotentieërde middelen; stapsgewijs verdund en gedynamiseerd met een grotere geneeskrachtige werking
  • behandeling van de gehele mens

Waarom Homeopathie?

Om ziekte echt te genezen is het belangrijk naar de oorzaak te kijken. Een homeopathisch geneesmiddel pakt die oorzaak aan. Het stimuleert lichaam en geest om van binnenuit te herstellen.

Betere afweer van infecties en ziektes

Doordat het immuunsysteem door een homeopathisch geneesmiddel sterker wordt bent u beter bestand tegen acute ziektes en infecties. Steeds terugkerende ontstekingen, griep of verkoudheid krijgen minder kans en u komt er vaak zonder antibiotica sneller en beter doorheen.

Geneesmiddelen

De geneesmiddelen waarvan we in de klassieke homeopathie gebruik maken zijn gemaakt van verschillende natuurlijke stoffen. Deze stoffen zetten het lichaam aan zichzelf te genezen.

Er zijn inmiddels heel veel soorten homeopathische middelen. Voor het grootste gedeelte zijn dit gepotentieërde mineralen, planten en dierlijke producten.

Krachtige werking

Omdat sommige stoffen (planten, mineralen of dierlijke stoffen) in een normale dosering schadelijk zouden kunnen zijn, worden ze verdund en krachtig geschud. Dit proces wordt potentiëren genoemd. Via dit proces van vele malen verdunnen en schudden van de oorspronkelijke stof wordt de geneeskrachtige werking van het middel geactiveerd. Door dit proces zijn homeopathische geneesmiddelen mild, hebben geen bijwerkingen, zijn niet onderdrukkend of verslavend. Ze zijn daarom tevens bij uitstek geschikt voor zwangere vrouwen, tijdens borstvoeding, voor baby’s, kinderen en mensen in hun laatste levensfase.

Niet op dieren getest.

Alle homeopathische medicijnen zijn op en door gezonde volwassen mensen getest.